Travelog ke Negara Matahari Terbit : Sayonara Japan! We will definitely come back for more.

Mixed feeling betul bila dah tiba hari terakhir kat jepun. Rasa happy nak balik jumpe mak. Rasa debar nak naik flight. Rasa sedih n x puas nak tinggalkan Jepun.

Aku rasa Osaka pun sedih sbb aku dah nak balik. Buktinya..hujan sepanjang pagi hingga ke tengahari. Aduhaiii..

Pagi terakhir, aku bangun awal n pack barang lepas tu terus kuar, amik angin pagi di Osaka, beli poskad n shopping souvenirs kat Keihan City Mall. Aku g sorang je, sbb bff aku ade benda x setel lagi.

Kuar je..aku disapa hujan renyai2..seb baik x lebat sgt. First stop aku g Keihan City Mall. Igtkan ade kedai bukak awal tp lepas diselidik dgn staff kat Starbucks rupenye kul 10 baru bukak. Aku plak dh tercegat kat situ kul 8 lebih. So aku pun breakfastlaa dulu kat Starbucks. Sedapnyeee pepagi minum air chocolate orange! Kenapa kat Mesia xde??

image

Iced chocolate orange ftw

Lepas tu aku jejalan tgk deretan sakura kat luar perkarangan mall tu before aku patah balik ke stesen Osaka untuk pegi ke post office (beli poskad la tu)

image

Gloomy day

Masa tgh berjalan2 ni aku makin terasa..X puas sungguh berjalan2 kat sini. Mmg wajib dtg balik ni.

Lepas selesai urusan and beli poskad, bff aku whatsapp bgtau nak join shopping. I’m happy for her..sbb berjaya gak mencuri masa nak kuar.

Tempat shopping yg kami nak pegi ni adelah Daiso. Kalo korang rasa Daiso kl dh best. Sah2 laa Daiso Japan berganda2 bestnyaa. Dahlaa Daiso Keihan nie besar n luas, pastu barang disusun rapi. Mmg menggila laa kitorg. Walaupun dalam sejam setengah kami berjaya memborong banyak gile barang. RM3++ setiap satu je weh. Mane x gile.

Nway sebelum shopping kat Daiso ni, pastikan korang ade cash secukupnye, sbb seperti di KL.. Daiso ni pun accept cash only.

By the time kami sampai kat rumah, ujan semakin lebat. Risau jugaklaa camne nak menapak jalan kalo lebat gile nnt. Dgn backpack lagi. Teksi plak xnak amik sbb dekat sgt dgn station.

Last2, lepas check out, saying goodbye to Kohei kitorg pun redha jelah pakai baju hujan kuning meredah hujan pegi station. Seb baik laa dh x bape sejuk.
image

Dlm tren menuju ke Kansai Airport kitorg disapa org2 mesia yg kebetulannye akan naik flight yg sama..diorg lagi hebat..trip main redah je..lelaki semua okaylaa kot.

Kitorg smp KIX around 2++ hours before departure. Igtkan nak round2 ke. Skali line nak drop bag punyelah panjang. Diorg sgt particular masa nak check in bag. Walaupun itinerary sama, kena check in sorang2. Xde nak lump sum lekat bag id tu kat satu passport je.

Dah setel ni..nak scan plak another hal. Sini pun q panjang. Aku tgk pun pening gaklaa..seb baik mamat2 td dh setel n q dulu. Dapatlah kitorg menyelit. (Kalo x nyelit, mahunye kena tinggal flight)

Igtkan departure gate dah dekat sgt dah, kitorg pun pegilaa menyinggah shopping last minute..beli kit kat laa..pen2 yg boleh dipadamkan dakwat tu..skali tu..amik kau..kena naik tren weh..g departure gate.

As expected. Kuar train..kami disambut dengan “Final boarding call for Kuala Lumpur”

Maka berlari2 laa lagi kami.

Haha haha..indeed the best finale that we could expect from this awesome trip.

Sayonara Japan.

Kite jumpe April 2016!

Insya Allah.

naTea via HTC One

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s