Planning for Sakura @ Japan 2015 #2

Tiket kapal terbang . . .checked !

Merancang itinerary utk perjalanan selama 11 hari 10 malam bukan mcm makan kacang. Nak memastikan semua pihak puas hati, lg la mencabar.

Dlm grup kecik kami ade suami bff, dan ade dua kanak2. Sorang dh sekolah. Sorang lg toddler. Jd faktor penting kena consider; kids friendly but pada masa yg sama the grown ups boleh bergumbira jugak.

1. Matta Fair
Utk kumpul data, kami pegi kutip brochure kat booth Japan tourism, Matta Fair. Mcm2 phamplet kami dpt. Nak rebeh bahu angkut phamplet sume.

Lepas tu, aku peram dulu beg2 brochure tu sebelum aku sorting.
Sorting
1. Kenal pasti duplicate phamplets dan buang.
2. Susun ikut region /prefecture
3. Masuk dlm clear labeled folder.

Sorting camni untuk mudahkan identified tpt menarik by perfection n senang nak compile guide yg nak dibawak nnt.

Internet
Sia2 laa kalo x gune internet masa nak buat itinerary. Kalo Google ‘bercuti di jepun’ dh byk gile link2 blog kuar.

Rugi tak go thru blog2 ni..sbb dr situ mcm2 info dpt n boleh tahu tempat baru n experience baru yg patut dipertimbangkan masa buat itinerary.

naTea via HTC One

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s